Case interim

Här nedan ser du ett urval av genomförda och pågående uppdrag. Av sekretesskäl berättar vi endast om case där uppdragsgivarna gett sitt godkännande till publicering. Vill du veta mer är du varmt välkommen att kontakta oss.


Turn-around av säljbolag

Stefan Lind vände trenden på HTC och fick till tillväxten. Som en del av lösningen anlitade han två Executive Interim Managers som fick i uppdrag att göra turnaround av säljbolagen i Tyskland respektive USA. 

 

Genomföra turn-around och utreda marknadsförutsättningar

Ett svenskt internationellt industriellt företag har i mer än ett decennium bedrivit verksamhet i ett annat europeiskt land, utan att tjäna pengar. Efter en kontorsflytt minskade marknadsandelen. Ägarna beslutar avveckla den tidigare VD:n och tillsätta en interim för att göra en turn-around och utreda om verksamheten i landet har framtidsförutsättningar. 

 

Vända ett icke-fungerande säljbolag

Försäljningen i Sverige sviktar i ett internationellt europeiskt sälj- och produktionsbolag. Det över hundra år gamla, anrika europeiska företaget med hög teknisk specialisering, har dotterbolag på många orter i flera länder och planerar för omorganisation. En interim får uppdraget att på sex månader bädda för omdaningen samt öka försäljningen.

 

Affärsutveckla och öppna upp nya marknader med hjälp av Interim Management

Ett tjänsteföretag i Finland med ny affärsidé växte kraftigt. De ville därför kartlägga den svenska marknaden, inför en eventuell etablering i Sverige. De valde en interim lösning i stället för klassisk managementkonsulting.

 

CFO-funktion lyft till ny nivå

Ett riskkapitalbolag har köpt ett mellanstort tjänsteföretag och upplever brister. Omedelbar implementering av ett nytt rapporteringssystem och årsredovisning enligt IFRS krävs. Tiden är för knapp för att hinna rekrytera ny CFO, varför man hyr in en kvalificerad interim CFO. Läs mer →