Nya krav på morgondagens ledare

Charlotta Kvarnström, partner på Nordic Interim

Charlotta Kvarnström, partner på Nordic Interim

Morgondagens ledarskap kommer att handla väsentligt mer om att bygga tillsammans, att vara coachande, att skapa engagemang och att uppmuntra såväl kunskapsdelande som livslångt lärande. Teknikutvecklingen påverkar inte bara själva arbetsuppgifterna utan också sätten vi jobbar på. Kompetensmobiliteteten ökar och vi kan få ett roligare arbetsliv. Rörligheten mellan arbetsplatser ökar. Att vara Interim Manager blir en självklar karriärväg.

Läs artikeln av finlandssvenska journalisten Jonas Berg som träffat tio visionärer för att höra vilka trender och fenomen som kommer forma vår vardag 2019. Serien sänds på svenska.yle.fi. I detta avsnitt har Jens talat med företagsexperten Ralf Blomqvist och Charlotta Kvarnström, partner på Nordic Interim, om konsekvenser av arbetsmarknadens automatisering och digitalisering.

Länk till artikeln: https://svenska.yle.fi/artikel/2018/12/31/automatiseringen-praglar-arbetsaret-2019-den-digitala-revolutionen-rubbar-nu

NyheterAnn Johansson